Corpia Företagslån – Omdöme & Recension 2021

Corpia AB erbjuder företagslån upp till 3 miljoner kr. Dom koncentrerar sig på att finansiera små och medelstora företag för att ge dom mer potential till att utveckla sin verksamhet.

Fördelar
  • Erbjuder företagslån utan UC
  • Erbjuder företagslån till aktiebolag
  • Corpia är ett svenskt registrerat aktiebolag

Corpia Group AB startades år 2012 och har sedan dess förmedlat över 1 miljard kronor till företag som är i behov av lån. Du ansöker enkelt via Corpias hemsida. Hela deras verksamhet är skapad på så sätt att allt som berör ditt företagslån sköts digitalt.

Det är oerhört enkelt att göra en ansökan om företagslån hos Corpia. Via hemsidan identifierar du dig med BankID och fyller sedan i dina företagsuppgifter. Därefter gör Corpia en kreditupplysning via Creditsafe varpå Corpia ger dig ett låneerbjudande utifrån ditt företags ekonomiska möjligheter. En ansökan om företagslån hos Corpia är gratis och fri från förpliktelser. 

Ibland är det ett måste att ta ett företagslån. Eftersom att Corpia arbetar digitalt har dom möjlighet att ge ut företagslån snabbt. I vissa fall krävs till och med ett akut företagslån och då är det perfekt att slippa genomgå en så långdragen process som storbankerna använder sig utav.

Startavgift2% av lånebeloppet
SäkerhetJa, olika alternativ finns
Lånebelopp500 000 kr – 3 000 000 kr
Låneperiod1-36 månader
Ränta8-12%
Utan UCJa
Ansökan med BankIDJa
Utbetalningstid1-2 bankdagar

Vanliga frågor om företagslån hos Corpia

Vem får ta företagslån hos Corpia?

Du som ansöker om företagslån måste vara minst 18 år och ha ett aktivt bolag som är registrerat hos Sverige. Svensk bank med BankID krävs.

Godkänns företagslån utan säkerhet?

Nej, du måste investera i någon typ av säkerhet för företagslån. Det finns olika former av säkerhet och Corpia utgår alltid från ditt bolags förutsättningar när dom tar fram diverse förslag.

Hur mycket kan jag låna hos Corpia?

Hur mycket du beviljas att låna baseras på företagets likviditet. Corpia står handfast vid att ett företagslån ska gynna låntagaren och har därför något högre krav än sina konkurrenter. 

Sänks villkoren för företagslån finns risk att låntagaren får problem med att kunna amortera på sitt lån pga för hög månadskostnad.

Vad kostar ett företagslån hos Corpia?

Liksom lånebeloppet är även din månadskostnad för företagslån individuell. 

Får jag ta ett företagslån trots betalningsanmärkning?

Nej, hos Corpia kan du inte låna pengar till företag med betalningsanmärkningar.

Erbjuder Corpia företagslån utan UC?

Ja. För att få reda på ditt företags soliditet tas istället en kreditupplysning via Creditsafe. Den typen av kreditupplysning påverkar inte din kreditvärdighet hos UC.

Företagslån Corpia jämfört med andra alternativ

Utöver att erbjuda företagslån samarbetar Corpia med bolag som jämför företagslån, som bl.a Lendo och Fakturino, deras främsta uppgift är att leverera det bästa företagslånet för ditt företag.

Corpia erbjuder företagslån till småföretag men också medelstora aktiebolag. Oavsett bolagets storlek betalar Corpia ut snabba företagslån, däremot får du inte ta ett företagslån till nystartat företag då det krävs minst ett bokslut och en omsättning på 2 miljoner för att bli beviljad ett lån.

Jämfört med andra finansieringsbolag så erbjuder Corpia något högre lånebelopp då dom flesta konkurrenterna godkänner företagslån upp till 2 miljoner kr. Corpias återbetalningstid för företagslån är dessutom något längre.

En genomsnittlig ränta på företagslån 2021 ligger i skrivande stund på 4,46%. Corpia har företagslån med ränta 8-12%.

Corpia företagslån villkor

Villkoren för företagslån grundas på upplägget av ditt lån. Alla låntagare får ett individuellt kontrakt och villkor därefter. Däremot finns Corpias allmänna villkor tillgängliga att läsa för alla. Du kan även logga in på Corpia för att få information om ditt lån.

Generellt liknar villkoren konkurrenternas och verkar inte ha något som direkt utmärker sig från dessa. På hemsidan finns detaljerad, gemensam information om lånen och hur Corpia anser att ett bra företagslån ska se ut.

Om du gör en ansökan hos Corpia behöver du inte känna någon oro att du förbinder dig till ett lån. Däremot, om du tackar ja till ett låneerbjudande betalas alltid en uppläggningsavgift om 2% av lånebeloppet.

Corpia omdöme 2021

Corpia har funnits på finansieringsmarknaden i snart 10 år och är idag ett välkänt fintech-bolag. 

Med tanke på långivarens fortskridande karriär är det inte svårt att hitta recensioner om Corpia. Betygen ligger i genomsnitt på 3%. Diskussioner om Corpia på flashback handlar främst om utbud av företagslån, medan recensioner om Corpia på andra webbsajter betygsätter företaget i sig.

Fördelar

  • Okomplicerad ansökan
  • Utbetalning inom 2 dygn
  • Längre återbetalningstid än medeltalet
  • Digital plattform
  • Lån utan UC

Nackdelar

  • Uppläggningsavgift på 2%
  • Tillhandahåller endast lån till aktiebolag

Corpia kontakt

Telefon

Telefonnummer: 010-750 05 90

Öppettider Corpia kundtjänst

Vardagar: 09:00-16:00

OBS! I skrivande stund är telefonväxeln stäng och Corpia hänvisar till mejlen.

Mejl

[email protected]

Adress

Kungsgatan 10, 111 43 Stockholm

Övriga bolagsuppgifter

Corpia alla bolag

Corpia LinkedIn