CrediNord Företagslån – Omdöme & Recension 2021

CrediNord är ett digitalt, finansiellt företag som servar både små och medelstora företag. Är du intresserad av att får ett snabbt företagslån kan Credinord vara något för dig.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån utan UC
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

CrediNord har inte befunnit sig på marknaden speciellt länge, finansföretaget startades upp i Finland så sent som 2019. Dock har CrediNords grundare en 90 år lång erfarenhet tillsammans om bl.a företagsfinansiering, kapitalförvaltning och riskhantering och har därför stor förståelse för hur viktigt det är att ha ett bra, okomplicerat företagslån.

Kort efter uppstarten kom CrediNord till Sverige och har snabbt gjort sig kända inom lånevärlden. Redan år 2020 inleddes ett samarbete mellan CrediNord och Lendo vilka jämför företagslån. CrediNord sprider sig i Norden och ger numera ut finska, danska och svenska företagslån.

CrediNords största fokus är att kunna ge sina kunder snabba företagslån och satsar stort på att ge både mindre enskilda firmor och medelstora aktiebolag en chans att växa och lyckas inom sin verksamhet, så länge affärsidén anses hållbar.

CrediNord har är ganska hårda med vilka företag som får låna pengar hos dom, detta kan vara både en för- och nackdel då det minskar möjligheten för mindre framgångsrika företag, däremot skyddas dessa bolag mot att ta sig vatten över huvudet och att ta lån dom inte har kapital till.

Uppläggningsavgift0 kr
SäkerhetMinst en borgensman
Lånebelopp10 000 kr – 1 000 000 kr
Låneperiod6-12-18 månader
Betalningsanmärkning okNej
Utan UCJa
Ansökan med BankIDJa
UtbetalningstidSamma dag

Vilka krav gäller företagslån hos CrediNord?

 • Företaget ska vara registrerad i Sverige
 • Verksamheten ska ha varit aktivt i minst 6 månader
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Kreditvärdig borgensman
 • Ha en årlig omsättning på minst 300 000 kr
 • Beslutsfattarna i företaget ska vara bosatta i Sverige
 • Hög kreditvärdighet
 • Säker affärsplan

Frågor om CrediNord företagslån

Hur mycket kan jag låna hos CrediNord?

Vilket lånebelopp ditt företag kan få beror ovanstående punkter. Den maximala summan för företagslån hos CrediNord är 1 miljon kronor.

Vad kostar ett företagslån hos CrediNord?

Det finns ingen exakt kostnad för företagslån hos CrediNord, den bedöms individuellt utifrån lånebelopp, återbetalningstid och kreditvärdighet. 

Har ditt företag en bra kreditvärdighet minskar risktagandet för CrediNord och din månadskostnad blir därmed lägre och vise versa.

Hos CrediNord får du alltid företagslån utan ränta och andra dolda avgifter. Du kan dessutom alltid betala av ditt företagslån i förtid utan extra kostnad.

Får jag ta ett företagslån trots betalningsanmärkning hos CrediNord?

Nej. CrediNord godkänner inte företagslån med betalningsanmärkningar. CrediNord satsar på företag som har potential till att expandera och är därför noga med sin riskbedömning vid företagslån.

Låntagaren måste ha en stadig ekonomi och minst ett bokslut, detta innebär också att CrediNord inte godkänner företagslån till nystartat företag.

Godkänner CrediNord företagslån utan UC?

Ja, CrediNord tar inte kreditupplysning via UC. Däremot gör dom sin riskbedömning hos kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

Hur ansöker jag om företagslån hos CrediNord?

Ansök om företagslån via CrediNords hemsida.

Ansökan tar en minut och du får en gratis offert skickad till dig inom en timme. CrediNord erbjuder snabba företagslån och utbetalning sker samma dag, detta förutsatt att det är en vardag.

Ansökan är alltid gratis och förbinder dig inte till någonting.

Företagslån CrediNord jämfört med andra alternativ

Jämför lån till ditt företag innan du väljer långivare. Idag finns det hundratals alternativa långivare att välja mellan. Viktiga aspekter att tänka på när du jämför företagslån är bl.a räntan på företagslån samt vad du faktiskt betalar för, tillkommer fler kostnader än amortering och ränta? etc.

Det är alltmer vanligt att olika typer av långivare låter sina kunder sköta all hantering av lån digitalt, från ansökan till avslutad återbetalning. CrediNord krånglar inte till det mer än nödvändigt, även dom har valt att göra hela sin verksamhet digital vilket innebär att du som låntagare sköter allt via internet och behöver inte lägga onödig tid på allt fysiskt pappersarbete, möten m.m.

CrediNord företagslån villkor

På CrediNords hemsida finner du all information du behöver kring deras företagslån. Dom har delat upp hemsidan på ett sätt som för det lätt att förstå deras regler och åsikter kring ett bra företagslån. 

CrediNords villkor för företagslån är tydliga även för dig som kanske inte har så stor erfarenhet om företagslån och det finns inga dolda bestämmelser.

CrediNord omdöme 2021

Enligt vår mening så är CrediNord ett bra företagslån om än med något höga krav, vilket givetvis kan ses som både positivt och negativt. Dock är CrediNord pålitliga på det sättet att dom är väldigt tydliga med vad dom står för och inte, vilket andra långivare kan vara lite luriga med. 

CrediNord vill ge ditt företag en möjlighet till det bästa företagslånet för just din verksamhet och dom lägger stort fokus på att bolaget ska ha kapaciteten att betala tillbaka företagslånet utan att du ska behöva vända på varenda krona.

Omdömen om CrediNord på olika webbsajter är blandade, men generellt sett bra. Företaget är relativt nytt i Sverige vilket givetvis påverkar att det inte finns så mycket bedömningar att läsa från deras kunder ännu. Via deras webbsida lämnar användarna av deras tjänster ett gott omdöme och är överlag nöjda med CrediNord.

Recensioner från oberoende jämförelsesajter för företagslån är positiva.

Fördelar

 • Enkel ansökan
 • Snabb låneoffert
 • Utbetalning samma dag
 • Tydliga villkor

Nackdelar

 • Utbetalning sker enbart vardagar
 • Kort återbetalningstid

CrediNord kontakt

Telefon

08-448 870 01

Öppettider CrediNord kundtjänst

Måndag-Fredag: 08:00-16:00

Mejl

[email protected]

Adress

CrediNord C/O Greenstep, Lindövägen 72, 602 28 Norrköping