Fakturino Företagslån – Omdöme & Recension 2023

Fakturino Sverige AB hjälper dig att hitta det bästa företagslånet för just ditt företag genom att jämföra företagslån, detta oavsett vilken typ av firma du driver. Läs mer om detta här.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Jämför ränta hos många olika långivare
 • Några av långivarna godkänner betalningsanmärkningar
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

Företagslån hos Fakturino

Varför ska man använda sig av lånemäklare, som ex Fakturino? Jo, det finns många fördelar med att vända sig till företag som jämför företagslån. Numera finns det en hel djungel med lån till företag, vare sig det är via kreditbolag, stor bank och finansbolag eller någon annan typ av långivare och det kan därför vara lämpligt att söka kontakt med ett företag som är experter just på detta, liksom Fakturino med sin 8 år långa erfarenhet inom låneförmedling.

Fakturino jämför lån mellan 30 banker, helt utan kostnad och detta med endast en kreditupplysning via UC. Förmånen med att Fakturino tar en enda kreditupplysning är att du inte riskerar att få en sämre kreditvärdighet om du behöver ansöka om lån någon annan gång.

Efter att ha gjort en ansökan om företagslån via Fakturino får du ett eller flera låneerbjudanden som anses vara aktuella för ditt företag.

Via Fakturino ges du helt enkelt möjligheten att få ditt bästa företagslån.

Avgifter för ansökanNej
Lånebelopp25 000 kr – 60 miljoner kr
MånadskostnadIndividuell
Löptid1-60 månader
Företagslån utan säkerhetJa
Företagslån utan UCNej
Ansökan med BankIDJa
Utbetalningstid1-5 bankdagar

Olika typer av företagslån

Företagslån aktiebolag

Du kan ansöka om företagslån till aktiebolag via Fakturino, dom jämför lån åt dig vilket kan vara allt från ett par tusen upp till flera miljoner. 

Lånebelopp och återbetalningstid väljer du själv, Fakturino gör därför en jämförelse mellan alla 30 banker som dom samarbetar med. Detta gör det lätt för dom att hitta den bästa räntan på företagslån och ett lån anpassat efter ditt och företagets behov. 

Företagslån småföretag

Hos Fakturino kan du göra en kostnadsfri jämförelse av lån till ditt företag oavsett storlek. För att ett bolag ska räknas som småföretag ska det ha under 50 anställda. Som småföretagare kan du ta företagslån utan några större problem, däremot kan lånebeloppet vara något längre.


Behöver du ett lite större lån är det perfekt att vända dig till en låneförmedlare istället för att sitta själv och leta efter ett rimligt lån. Fakturino hjälper dig att hitta rätt företagslån utan att du behöver göra något mer än att fylla i en ansökan, resten sköter Fakturino.

Företagslån enskild firma

Om du driver en enskild firma har du din privatekonomi sammankopplad med företagsekonomin, eftersom att du som person “är” själva firman. Ex, ditt personnummer är även organisationsnumret till firman och firmans kreditvärdighet baseras på din egen soliditet. 

Eftersom att ekonomin mellan privatperson och bolaget är så pass nära har långivarna större krav på lån till enskilda firmor och ofta en högre säkerhet. Om du driver en enskild näringsverksamhet är det till din fördel att kontakta Fakturino för en skjuts framåt till det mest förmånliga företagslånet.

Säkerhet vid företagslån

Alla långivare har individuella villkor gällande deras olika lån, detta gäller oavsett om dom kräver någon typ av säkerhet för lånet eller inte. 

Fakturino samarbetar med långivare, banker och kreditgivare som tillhandahåller både lån med och utan någon form av säkerhet. Men vad är egentligen säkerhet för företagslån och hur fungerar det?

Företagslån utan borgen

Ett företagslån med borgen innebär att en eller flera borgensmän ingår som tredje part i låneavtalet där denne står som betalningsansvarig om låntagaren av någon anledning inte kan betala tillbaka lånet enligt överenskommelse. Vanligast är att man tar företagslån med personlig borgen vilket kan vara en person, vem som helst, med hög kreditvärdighet.

Det finns även företagslån utan personlig borgen, dessa har dock strängare krav på låntagaren och lånebeloppet blir troligtvis inte särskilt högt, vanligt är också att villkoren blir sämre.

Företagslån utan säkerhet

Ett företagslån med säkerhet innebär att du pantsätter någonting av värde som du använder inom företaget, ex fastigheter eller fordon. Om du inte betalar ditt lån enligt avtal har banken rätt att kräva att du säljer det du har pantsatt varpå dom får ta del pengarna som kommer till följd av försäljningen.

Du kan ta företagslån utan säkerhet, vanligast är då att långivaren begär borgen. Behöver du låna ett stor summa pengar kräver långivaren i allmänhet någon slags säkerhet.

Ränta företagslån Fakturino

Alla långivare begär att du ska betala ränta på lån. Räntan anger hur många procent av lånet som du som du ärligen ska betala till långivaren.

Vare sig du är ute efter stora eller små företagslån så plockar Fakturino fram företagslån med låg ränta eller till och med företagslån utan ränta. Men eftersom att Fakturino själva inte tillhandahåller företagslån utan agerar mellanhand så kan vi inte uppge någon exakt räntesats. Däremot betalas i princip alltid en högre ränta om du och/eller företaget har låg kreditvärdighet eller om du vill ta ett företagslån utan omsättning.

Vanliga frågor och svar om företagslån Fakturino

faq fakturino
Vem får ta företagslån hos Fakturino?

Fakturino företagslån har vissa grundkrav för att du ska bli beviljad att ta ett låna via deras jämförelsetjänst. 

Sökande måste vara minst 18 år.
Företaget ska vara aktivt och registrerat i Sverige.
Företaget ska ha ett svenskt bankkonto.

Det kan även finnas andra krav på företagslån, vilka dessa är varierar mellan dom olika bankerna och finansbolagen som du får låneerbjudande ifrån.

En vanlig begäran för att långivare ska bevilja ett lån är att du ska ha en tydlig och hållbar affärsplan, ha en stadig omsättning etc. Iom detta är det tyvärr svårare att få lån till nystartat företag
.
Jämför du då företagslån med Fakturino ökas dina chanser till att få ett lån av en långivare är redo att finansiera dig oavsett bolagets tidigare, eller kanske till och med obefintliga meriter.

Hur mycket kan jag låna hos Fakturino?

Du kan ansöka om företagslån mellan 25 000 kr upp till hela 60 miljoner kr vilket är en väldig hög summa jämfört med andra låneförmedlare.

Vilket lånebelopp du bli beviljad i slutändan beror på hur långivaren ser på företagets likviditet. 

Varför ska jag jämföra företagsfinansieringar via Fakturino?

Du kan givetvis jämföra företagslån på egen hand, men med tanke på hur mycket enklare och smidigare det är att ansöka om lån via en lånemäklare som Fakturino så känns det som ett onödigt arbete från låntagarens sida. 

Fakturino jämför kostnadsfritt och fokus ligger alltid på att se till kundens bästa, så vi kan inte se några som helst nackdelar med att använda sig av Fakturinos tjänster.

Fakturino har sedan 2013 hjälpt över 13.000 företag att få förmånliga och trygga företagslån och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland.

Fakturino erbjuder olika typer av finansieringslösningar: Företagslån, Checkkredit, Factoring och Företagsleasing.

Får jag ta ett företagslån trots betalningsanmärkning?

Det varierar mellan olika långivare. Större banker kräver ofta att ditt företag är fritt från anmärkningar. Vissa alternativa aktörer godkänner betalningsanmärkningar på lån till företag.

Vilka banker samarbetar Fakturino med?

Fakturino samarbetar med 30 olika banker, exempel på dessa och vad dom erbjuder är:
Ikano Bank: Factoring, leasing och säljfinansiering till företag.

Qapitala: Digital checkkredit.

Corpia: Företagslån.

Qred: Företagslån, fakturaköp, fakturabelåning och fakturaservice.

Approva: Företagslån

Detta ska du tänka på när du ansöker om företagslån

När du gör en ansökan om lån till företag är första prio att du kan lägga fram en tydlig plan för vad du ska använda företagslånet till, detta gäller oavsett om du ansöker om lån till nytt företag eller ett stort bolag med stark likviditet.

För att vara så beredd som möjligt bör du tänka igenom svaren på dom frågor som banken kan komma att ställa vid en ansökan om lån.

Exempel på frågor från banken:

 • Hur mycket pengar önskar du att låna till företaget?
 • Vad ska du använda företagslånet till?
 • Hur ska företaget betala tillbaka lånet?

Banken kommer också att göra en helhetsbedömning av ditt företag men också av dig om du har en enskild firma. Om ni är flera ägare av företaget kan banken komma att göra en bedömning av dom också.

Exempel på vad banken tittar på vid en bedömning:

 • Kreditvärdighet.
 • Att du har en tydlig, välarbetad och genomförbar affärsplan.
 • Möjligheten till säkerhet.
 • Eventuella betalningsanmärkningar.
 • Har du ett redan aktivt bolag kan banken begära ut balansräkning, bokslut och eventuellt deklaration.
 • Ägarens privatekonomi, utbildning, erfarenhet och referenser (i vissa fall).

Ansökningsprocess Fakturino

När du ansöker om företagslån hos Fakturino behöver du följa några enkla steg. Detta gör du på några minuter, oerhört simpelt! 

 1. Fyll i ansökan om lån via Fakturinos hemsida och godkänn med mobilt BankID eller utan.
 2. Bankerna informeras om ditt önskemål varpå letandet efter ett perfekt företagslån startar.
 3. Inom loppet av 24 timmar har då fått låneerbjudanden.
 4. Läs igenom offerten i lugn och ro och välj därefter det lånet som passar dig bäst.
 5. Utbetalning sker vanligtvis inom 1-5 arbetsdagar efter att du har godkänt ett erbjudande.

Ansökan sker digitalt, är gratis och förbinder dig inte till något även om du väljer att tacka nej till alla erbjudanden du får.

Ansökan och godkännande av lån sker med fördel med BankID som är det säkraste alternativet för att minimalisera att någon obehörig ska komma åt dina uppgifter.

Fakturino omdöme 2023

fakturino omdöme

Vi får uppfattningen om att Fakturino är ett rutinerat finansieringsbolag som förmedlar bra lån till sina företagskunder.

Att ta ett företagslån via Fakturino känns tryggt och säkert. Även om du ansöker om snabba företagslån kan du vara helt lugn med att du får erbjudanden från pålitliga långivare.

Fakturino använder sig av ett effektivt sätt att jämföra olika företagslån på vilket är mycket uppskattat då det annars kan kännas krångligt eller nästan rent av omöjligt att hitta det företagslånet du önskar åt ditt företag. 

Fakturino har många kontaktvägar och deras kundtjänst har långa öppettider.  Vi gillar även att man får personlig rådgivning. Ett plus i kanten hade varit om kundtjänsten även fanns tillgängliga på helgdagar.

Utbetalningen är något lång, upp till 5 arbetsdagar. Detta är dock inget som Fakturino direkt kan rå på eftersom att det största ansvaret ligger hos aktuell långivare. 

Vi hade även önskat att det finns någon information om vad lånet kan komma att kosta, vilket tyvärr inte finns tillgängligt på hemsidan i dagsläget.

Fördelar Fakturino företagslån

 • Snabb och smidig ansökan med BankID
 • Inga kostnader eller förbindelser vid användning av tjänsten
 • Godkänner lån till nystartat företag 
 • Skräddarsydda lösningar

Nackdelar Fakturino företagslån

 • Kreditupplysning hos UC

Fakturino kontakt

Telefon

08-400 20 444

Öppettider Fakturino kundtjänst

Måndag-fredag: 08:00-20:00

E-post

[email protected]

Adress

Rålambsvägen 17, 112 60 Stockholm

Chatt

Fakturinos chatt finner du på hemsidan.

Öppettiderna är detsamma som telefontiden.

Övrig bolagsinformation

Fakturino ägs av Bonnier News AB

Fakturino Allabolag