Fakturino Företagslån – Omdöme & Recension 2021

Fakturino Sverige AB hjälper dig att hitta det bästa företagslånet för just ditt företag genom att jämföra företagslån, detta oavsett vilken typ av firma du driver.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Jämför ränta hos många olika långivare
 • Några av långivarna godkänner betalningsanmärkningar
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

Det finns givetvis många fördelar med att vända sig till företag som jämför företagslån. Numera finns det en hel djungel med lån till företag, vare sig det är via storbank eller kreditbolag och det kan därför vara lämpligt att söka kontakt med ett företag som är experter just på detta, liksom Fakturino med sin 8 år långa erfarenhet inom låneförmedling.

Fakturino jämför lån mellan 30 banker, helt utan kostnad och detta med endast en kreditupplysning via UC. Förmånen med att Fakturino tar en enda kreditupplysning är att du inte riskerar att få en sämre kreditvärdighet om du behöver ansöka om lån någon annan gång.

Efter att ha gjort en ansökan om företagslån via Fakturino får du ett eller flera låneerbjudanden som anses vara aktuella för ditt företag. Fakturino plockar fram företagslån med låg ränta eller till och med företagslån utan ränta, till stora eller små företagslån etc. 

Via Fakturino ges du helt enkelt möjligheten att få ditt bästa företagslån.

Avgifter för ansökanNej
Lånebelopp25 000 kr – 60 miljoner kr
MånadskostnadIndividuell
Låneperiod1-60 månader
Företagslån utan säkerhetJa
Företagslån utan UCNej
Ansökan med BankIDJa
Utbetalningstid1-5 bankdagar

Vanliga frågor om företagslån Fakturino

Vem får ta företagslån hos Fakturino?

Grundkraven för att få ta ett företagslån är att du måste vara minst 18 år, ha ett aktivt svenskregistrerat företag med ett svenskt bankkonto.

Det kan även finnas andra krav på företagslån, vilka dessa är varierar mellan dom olika bankerna och finansbolagen du får låneerbjudande ifrån.

En vanlig begäran för att långivare ska bevilja ett lån är att du ska ha en tydlig och hållbar affärsplan, ha en stadig omsättning etc. Iom detta är det tyvärr svårare att få lån till nystartat företag. Jämför du då företagslån med Fakturino ökas dina chanser till att få ett lån som är redo att finansiera dig oavsett bolagets tidigare meriter.

Hur mycket kan jag låna hos Fakturino?

Du kan ansöka om företagslån till enskild firma och aktiebolag mellan 25 000 kr upp till hela 60 miljoner kr vilket är en hög summa jämfört med andra låneförmedlare.

Varför ska jag jämföra företagsfinansieringar via Fakturino?

Fakturino har sedan 2013 hjälpt över 10.000 företag att få förmånliga och trygga företagslån. Fokus ligger alltid på att se till kundens bästa.

Fakturino erbjuder olika typer av finansieringslösningar.

Får jag ta ett företagslån trots betalningsanmärkning?

Det varierar mellan olika långivare. Större banker kräver ofta att ditt företag är fritt från anmärkningar. Vissa alternativa aktörer godkänner betalningsanmärkningar på lån till företag.

Vilka banker samarbetar Fakturino med?

Fakturino samarbetar med 30 olika banker, exempel på dessa är:

1. Ikano Bank
2. Qapitala
3. Corpia
4. Qred
5. Approva

Ansökningsprocess Fakturino

Att göra en ansökan om företagslån via Fakturino är oerhört simpelt.

 1. Fyll i ansökningsformulär via Fakturinos hemsida. Bankerna informeras om ditt önskemål varpå letandet efter ett perfekt företagslån startar.
 2. Inom loppet av ett dygn har då fått låneerbjudanden.
 3. Läs igenom offerterna i lugn och ro och välj därefter det som passar dig bäst.
 4. Utbetalning sker vanligtvis inom 1-5 arbetsdagar efter att du har godkänt ett erbjudande.

Ansökan sker digitalt, är gratis och förbinder dig inte till något även om du väljer att tacka nej till alla erbjudanden du får.

Ansökan och godkännande av lån sker med fördel med BankID som är det säkraste alternativet för att minimalisera att någon obehörig ska komma åt dina uppgifter.

Fakturino omdöme 2021

Vi får uppfattningen om att Fakturino är ett rutinerat finansieringsbolag som förmedlar bra lån till sina företagskunder.

Att ta ett företagslån via Fakturino känns tryggt och säkert. Även om du ansöker om snabba företagslån kan du vara helt lugn med att du får erbjudanden från pålitliga långivare.

Fakturino använder sig av ett effektivt sätt att jämföra olika företagslån på vilket är mycket uppskattat då det annars kan kännas krångligt eller nästan rent av omöjligt att hitta det företagslånet du önskar åt ditt företag. 

Fakturino har många kontaktvägar och deras kundtjänst har långa öppettider.  Vi gillar även att man får personlig rådgivning. Ett plus i kanten hade varit om kundtjänsten även fanns tillgängliga på helgdagar.

Utbetalningen är något lång, upp till 5 arbetsdagar. Detta är dock inget som Fakturino direkt kan rå på eftersom att det största ansvaret ligger hos aktuell långivare. 

Vi hade även önskat att det finns någon information om vad lånet kan komma att kosta, vilket tyvärr inte finns tillgängligt på hemsidan i dagsläget.

Fördelar med Fakturino

 • Snabb och smidig ansökan med BankID
 • Inga kostnader eller förbindelser vid användning av tjänsten
 • Godkänner lån till nystartat företag 
 • Skräddarsydda lösningar

Nackdelar med Fakturino

 • Kreditupplysning hos UC

Fakturino kontakt

Telefon

08-400 20 444

Öppettider Fakturino kundtjänst

Måndag-fredag: 08:00-20:00

Mejl

[email protected]o.se

Adress

Rålambsvägen 17, 112 60 Stockholm

Chatt

Fakturinos chatt finner du på hemsidan

Övrig bolagsinformation

Fakturino ägs av Bonnier News ABFakturino Allabolag