Företagslån nytt företag

Vid nystart av ett företag är behovet av ett lån ofta stort. Först och främst kan nyblivna företagare få ett starta eget-bidrag vilket hjälper dig att inhandla det som behövs för att få igång företaget, därefter kan det även behövas ett starta eget-lån som kan öka chanserna till att lyckas med verksamheten.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Du med nystartat företag har chans till lån
 • Betalningsanmärkning utesluter inte lån
 • Fedelta är ett svenskt registrerat aktiebolag
Fördelar
 • Erbjuder företagslån utan UC
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Du med nystartat företag har chans till lån
 • Betalningsanmärkning utesluter inte lån
 • OPR är ett svenskt registrerat aktiebolag
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte
Fördelar
 • Erbjuder företagslån utan UC
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Du med nystartat företag har chans till lån
 • Betalningsanmärkning utesluter inte lån
 • Approva är ett svenskt registrerat aktiebolag
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

Det går inte att ta ett företagslån till ett nystartat företag via storbankerna, dom varken vill eller är i behov av att bevilja såna typer av lån, men du behöver inte ge upp för det! Det må vara svårare att få ta ett företagslån om du precis har startat ett företag, men som tur är finns det finansieringsinstitut som vågar ta den risken för dig som måste ta ett lån för att driva vidare ditt företag.

Att tänka på när du ansöker om företagslån till nystartat företag

Alla långivare har krav för att du ska få en möjlighet till ett starta eget-lån. Villkoren hos dom olika långivarna skiljer sig lite, men i det stora hela så är dom likadana. Däremot kräver alla finansieringsbolag att du lämnar ut vissa uppgifter om dig och din tanke med verksamheten.

Långivaren kommer att vara noggrann med att du har en tydlig plan, att du är självsäker och tror stenhård på din idé. Var därför ordentligt förberedd när du väl ansöker om företagslån till ditt nya företag.

Nedan följer 5 tips att följa vid planering av nya företagslån utan omsättning

 1. Företagets behov. Tänk noga igenom hur mycket du behöver låna till ditt nya bolag. Eftersom att man inte kan säga med säkerhet hur mycket ett en ny verksamhet kommer att dra in är det därför viktigt att göra en uträkning på allt du behöver införskaffa och låna därefter.
 2. Välj rätt återbetalningstid. Vad en rimlig återbetalningstid på företagslån är beror helt och hållet på låntagarens betalningsmöjligheter samt avgiften på lånet. Det är till din fördel om du tar ett företagslån som du kan betala tillbaka i förtid, då kan du ta lite längre återbetalningstid, för att vara på den säkra sidan.
 3. Räkna ut en ungefärlig månadskostnad. En månadskostnad för företagslån via finansieringsbolag är ofta individuell. Räntan på företagslånet, låneperiod, kreditvärdighet och hur mycket pengar du lånar ligger till grund för vilken månadsavgift du kommer att få. Du kan ansöka om företagslån utan kostnad och förbindelser hos olika låneförmedlare och finansbolag, då får du en låneoffert med kostnad för lånet.
 4. Gör en budget för lånet. För att få ett litet försprång och underlätta återbetalningen av lånet bör du budgetera för ditt nya lån. Skaffa gärna en buffert för en eller två amorteringar på företagslånet.
 5. Stressa inte. Räkna med att det kommer att ta längre tid att ta ett företagslån om du precis har startat upp ditt företag. Eftersom att långivarna begär fler uppgifter och gör en mer ingående undersökning av dig och företaget tar ansökningsprocessen längre tid, ha is i magen!

Jämför räntor och villkor

Innan du skickar in en ansökan om lån bör du jämföra företagslån och räntor för att hitta det bästa företagslånet för dig och din nystartade verksamhet. Du kan antingen göra det på egen hand, men vi rekommenderar att du tar hjälp av en låneförmedlare som har stor erfarenhet av att sammanställa flera olika företagslån anpassade efter dina önskemål.

Det krävs oftast bara en enda ansökan om företagslån via en låneförmedlare vilket betyder att det bara görs en kreditupplysning. Vissa lånemäklare beviljar dessutom företagslån utan UC. En ansökan är oftast kostnadsfri och förbinder dig inte till något lån, oavsett hur många låneerbjudanden du får.

Det finns flera lånemäklare att välja mellan, exempel på dessa är Ponture, Lendo, Toborrow och Fakturino som jämför räntor på företagslån och andra väsentliga faktorer.

Vi har samlat information om vad banken vill veta vid lån till nytt företag

 • Du ska ha en tydlig och genomförbar affärsplan.
 • Berätta för långivaren om dina visioner för företaget.
 • Ge banken alla tänkbara och relevanta referenser, långivaren kan komma att kontakta dessa för att höra om din tillförlitlighet och tidigare arbeten.
 • Visa att du är väl förberedd med en startbudget.
 • Var beredd med att kunna ge en säkerhet för företagslånet.
 • Berätta för långivaren varför dom ska våga satsa på dig och bevilja ett företagslån.

Genom att vara förberedd på det viset kommer du ha betydligt större chans att få ett nystartslån till företaget än om du ansöker om företagslån helt utan plan. Det kan kännas lite läskigt och obekvämt då detta inte är något man gör på daglig basis, men tro på dig själv och övertyga även banken att du är rätt person att investera i.

Vanliga frågor om företagslån för nya företag

Kan jag ta ett företagslån utan säkerhet till nystartat företag?

Ja, många långivare erbjuder företagslån utan säkerhet till nytt företag, oftast handlar det om lägre lånebelopp. Bolag som tillhandahåller det är bl.a Fedelta företagslån, hos dom kan du faktiskt låna upp till 250 000 kr även om du inte går in med någon säkerhet.

Kan jag ta ett företagslån utan personlig borgen till nystartat företag?

Nej, du måste ha minst en borgensman vid företagslån utan omsättning.

Vilken typ av lån passar bäst för ett nytt företag?

Du kan bl.a hitta företagslån hos Qred som erbjuder enkla och snabba företagslån till dig trots att ditt bolag inte har någon inteckning. Via Froda företagslån och OPR-Företagslån kan du också ta flexibla lån till företag.

Genom att vända dig till dom låneförmedlare som nämns under rubriken “jämför räntor och villkor” är oddsen höga att du får ett lån som lämpar sig bäst för ditt företag. 

Kan jag ta företagslån med betalningsanmärkning till nystartat företag?

Det är ytterst ovanligt och du bör tänka igenom din intention kring företagslånet både en och två gånger innan du tar ett beslut, främst om det är så att du har fått en betalningsanmärkning pga att du har undvikit att betala dina fakturor.

I vissa fall får man en betalningsanmärkning pga andra anledningar än “slarv”, då kan det finnas möjlighet till finansiering till ditt företag trots allt. Långivaren kommer då göra en ännu mer ingående undersökning av din ekonomiska soliditet.