Froda Företagslån – Omdöme & Recension 2021

Froda företagslån utlovar nöjd kund- och lägsta prisgaranti. Dom kan lämna ut företagslån med upp till 2 000 000 kr och detta med bra och enkla villkor.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån utan UC
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Betalningsanmärkning utesluter inte lån
 • Froda är ett svenskt registrerat aktiebolag
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

Froda AB är en del av Monetise Capital AB och grundades 2015. I dagsläget har Froda omkring 15 000 företagskunder och är därmed ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag.

Froda erbjuder skräddarsydda och snabba företagslån som tecknas digitalt och godkänns med mobilt BankID, dessutom accepterar Froda företagslån utan uc. Om ett företagslån tas utan uc påverkas inte dess kreditvärdighet hos Upplysningscentralen.

Fördelen med att Froda låter dig ta företagslån med BankID är att dom enkelt kan se låntagarens transaktioner som har en stor betydelse för att dom ska bevilja ett lån. Med hjälp av den informationen som Froda får ut av ditt företags transaktionshistorik kan dom fastställa din betalningsförmåga och du slipper därmed krångla med bankmöten, upplägg av budget, affärsidé m.m.

Froda logga in görs även med BankID, det ger vi ett extra plus för iom att detta ger dig en extra trygghet då ingen annan än behöriga till ditt BankID kan se uppgifter om lånet m.m.

Uppläggningsavgift0 kr
SäkerhetPersonlig borgen
Lånebelopp10 000 kr – 2 000 000 kr
Låneperiod1-24 månader
Betalningsanmärkning okJa
Utan UCJa
Ansökan med BankIDJa
UtbetalningstidInom 48 timmar

Vanliga frågor om företagslån hos Froda

Vad tillhandahåller Froda för tjänster?

Froda erbjuder digitala företagslån samt Froda sparkonto som har obegränsade, kostnadsfria insättningar och uttag och tar inte heller någon öppnings- eller årsavgift.

Går det att ta ett företagslån hos Froda utan säkerhet?

Ja, dock krävs personlig borgen.

Hur mycket kan jag låna hos Froda?

Ett företagslån hos Froda kan vara allt från 10 000 kr till 2 miljoner. Vilken summa just ditt företag får låna beror på dess ekonomi.

Vad kostar ett företagslån hos Froda?

Frodas räntor och avgifter för företagslån varierar beroende på företagets kreditvärdighet vilken bl.a baseras på omsättningen. Ytterligare faktorer som spelar in är lånebelopp och återbetalningstid. Vilken kostnad som gäller för just ditt företag anges i din låneoffert. Frodas företagslån ränta är inräknad i den fasta kostnaden.

Är Froda ett bra företagslån?

Ja, vi rekommenderar Froda till dig som letar efter ett okomplicerat och prisvärt företagslån.

Företagslån Froda jämfört med andra alternativ

Froda är ett digitaliserat företagslån vilket helt enkelt betyder att allt sker via internet, det krävs alltså inga fysiska möten, papperskontrakt eller liknande vilket gör det enklare för dig som företagskund att hålla reda på ditt lån och allt som hör därtill.

Froda vill förenkla allt inom företagslån för sina kunder, därmed är det smidiga sättet att utföra allt digitalt absolut ett sätt att underlätta för låntagaren.

Froda har dessutom ett lågt pris för företagslån. Via Frodas hemsida kan du göra en ansökan om låneoffert för att få just ditt pris. Ansökan är kostnadsfri och förbinder dig inte till någonting.

Hos Froda får du ditt företagslån inom 48 timmar, liksom hos Qred och Qapitala vilka är två andra alternativa långivare.

Froda företagslån villkor

Villkoren för Frodas företagslån är lättlästa och tydliga samt väldigt fördelaktiga för låntagaren. Det är vanligt att kreditmarknadsföretag erbjuder företagslån utan ränta men då tillkommer ofta andra kostnader såsom uppläggningsavgift och påminnelse- eller förseningsavgifter, detta behöver du däremot inte betala hos Froda.

När ett företag tar ett lån hos Froda garanteras en fast kostnad för lånet. Vad summan hamnar på beror på lånebelopp, hur lång återbetalningstiden är samt företagets omsättning och kreditvärdighet. 

Om ditt företags ekonomiska möjligheter höjs och du därmed kan betala tillbaka lånet i förtid går det alldeles utmärkt och görs utan någon extra kostnad.

Froda omdöme 2021

Det skrivs flitigt om Froda på Breakit vilket är en nyhetssajt som fokuserar på det nya näringslivet då deras intresse för Froda är stort. 

Froda trustpilots hela 268 omdömen är goda och resulterar i 4,5 av 5 stjärnor.

Där har även kunder lämnat kommentarer om Froda och är överlag tillfredsställda med deras tjänster.

Det finns ytterligare utlåtande att läsa, bl.a finns recensioner om Froda på andra webbsidor som jämför företagslån.

Froda har även en engagerad kundservice som vanligtvis svarar inom 24 timmar. Dom tar sina kunder på stort allvar och svarar även på negativ kritik och vill gärna rätta till det som kunden i fråga är missnöjd över.

Fördelar

 • Enkelt att ansöka om företagslån
 • Snabb återkoppling
 • Utbetalning inom 48 timmar
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Annorlunda återbetalning som sker via daglig dragning från företagets konto
 • Kort återbetalningstid på 24 månader

Froda kontakt Stockholm

Telefon
Telefonnummer: 08-50131100

Öppettider Froda kundtjänst

Vardagar: 08:00-21:00

Helgdagar: 10:00-18:00

Mejl

Förfrågningar: [email protected]

Kundservice: [email protected]

Adress

Skeppsbron 20, 111 30 Stockholm

Chatt

Besvaras dygnet runt

Sociala medier

Froda Linkedin, Instagram, Facebook, Twitter, Youtube