Lendo Företagslån – Omdöme & Recension 2021

Lendo AB är ett bolag som jämför företagslån från flera aktörer med endast en kreditupplysning. För att få ett bra låneerbjudande är detta ett gynnsamt alternativ.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Jämför ränta hos många olika långivare
 • Några av långivarna godkänner betalningsanmärkningar
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

Lendo har funnits i finansvärlden sedan 2007 och är idag Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Lendo jämför både företags- och privatlån. 

På Lendo.se kan du som företagare jämföra räntor på företagslån helt kostnadsfritt. Lendo kan jämföra lån hos 17 banker, och allt detta på endast en kreditupplysning hos UC.

Du kan sedan ansöka om företagslån upp till 2 000 000 kr hos dom aktuella bankerna.

Lendo satsar på att öka kundernas kunskap om lån för att hitta det bästa företagslånet för just deras verksamhet. Det är viktigt att du som låntagare har en god insikt i vad du faktiskt ingår i för låneavtal för att det inte ska finnas några dolda avgifter eller villkor.

Faktum är att det finns så många olika typer av företagslån att det kan vara svårt att veta vad som faktiskt är bra. En betydelsefull del är att hitta en rimlig ränta för företagslån då vissa företagslån räntor är alldeles för höga. Självklart föredrar alla ett företagslån med låg ränta vilket Lendo hjälper dig att hitta.

Vanliga frågor om företagslån hos Lendo

Hur fungerar Lendo?

Lendo är en digital låneförmedlare där du via deras hemsida kan ansöka om snabba företagslån på 1 minut utan några avgifter. Därefter jämför Lendo låneerbjudanden från flertalet banker och kreditinstitut för att sedan samla all information om dom olika företagslånen där du sedan kan välja det företagslånet som passar bäst för din firma.

Hur mycket kan jag låna?

Som företagare kan du ansöka om företagslån mellan 50 000 kr upp till 2 miljoner kronor.  Lånetiden du kan välja på är 0,5 år – 5 år.

Finns det krav på företagslån?

Nästintill alltid har företagslån krav. Bland annat ska företaget vara aktivt och registrerat i Sverige för att kunna göra en ansökan.

Vid ansökan kan du logga in med BankID hos Lendo vilket ger dom all relevant information om ditt företag, detta förenklar hela låneprocessen.

Kan jag ta ett snabbt företagslån med Lendo?

Är du i behov av ett akut företagslån kan du absolut hitta ett passande lån via Lendo. 

Går det att ta företagslån utan säkerhet?

Ja. Att ta ett företagslån till småföretag kräver sällan säkerhet hos alternativa långivare, dock brukar låntagaren behöva personlig borgen. Har du svårt att få företagslån pga låg kreditvärdighet krävs säkerhet för företagslån.

Lendo lån

Lendo jämför låneerbjudanden från max 17 banker. 

Exempel på dessa är Froda företagslån, Corpia företagslån och Fedelta företagslån.

Det finn självklart andra banker som Lendo inte jämför lån hos, bl.a SEB företagslån, företagslån Handelsbanken och företagslån Swedbank.

Du kan även ansöka om privatlån upp till 600 000 kr vilket kan räcka långt. Att ansöka om Lendo bolån är dock inte ett alternativ att föredra med tanke på beloppet brukar vara mycket högre än det som är tillåtet att ansöka om.

Lendo jämför privatlån hos 35 banker, bl.a ICA banken, Wasa kredit och Ikano bank.

Lendo omdöme

Det är ingen tvivel om varför Lendo är Sveriges ledande jämförelsetjänst. Dom gör verkligen ett bra jobb och är väl medvetna om vikten av ett bra företagslån.

Lendo är snabbt och enkelt att använda, kostar ingenting och du förbinder dig inte till något oavsett hur många gånger du använder tjänsten. Du kan alltid tacka nej till ett låneerbjudande.

Hos Lendo kan du känna dig helt trygg med att du endast får låneerbjudanden från seriösa banker då Lendo bara samarbetar med pålitliga, kända långivare.

Fördelar med Lendo

 • Du sparar mycket tid då Lendo sköter allt arbete
 • Ansökan är okomplicerad och du får svar inom 24 timmar
 • Ansökan är inte bindande och helt kostnadsfri
 • Det finns ingen risk att du utsätts för blufföretag
 • Det görs endast en kreditupplysning vilket minskar påverkan på ditt UC-Score

Nackdelar med Lendo

 • Erbjuder få banker som accepterar betalningsanmärkning

Lendo kontakt

Telefon

0771-13 13 10

Öppettider Lendo kundtjänst

Måndag-torsdag: 08:00-20:00

Fredag: 09:00-17:00

Lördag och söndag: 10:00-14:00

Mejl

[email protected]

Adress

Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm

Övrig kontakt

Ställ frågor via webben