OPR-Företagslån – Omdöme & Recension 2023

OPR-Företagslån har sedan start satsat på småföretagare och att ge dom en ärlig chans inom företagsvärlden. OPR-Företagslån levererar företagslån oavsett tidigare resultat.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån utan UC
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Du med nystartat företag har chans till lån
 • Betalningsanmärkning utesluter inte lån
 • OPR är ett svenskt registrerat aktiebolag
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

OPR-Finance AB grundades så tidigt som 2005 och dom var bland dom första som prioriterade småföretagare och deras behov av företagslån. Det är tyvärr vanligt än idag att banker och andra finansieringsbolag väljer att inte sponsra företagare med lägre omsättning och än mindre ge ut företagslån till nystartat företag, där skiljer sig OPR-Företagslån från mängden.

OPR-Företagslån hade som affärsidé att erbjuda okomplicerade och snabba företagslån med konkreta villkor. OPR-Företagslån förstår hur stor betydelse det har för företagare med låga ekonomiska möjligheter att faktiskt få ett företagslån.

Anledningar till att behöva ta ett företagslån är många, exempel på dessa är verksamheter med ojämn inkomst som t.ex säsongsbundna arbeten, där kan du lita på att OPR-Företagslån finns för dig och erbjuder det bästa företagslånet för din firma.

Ytterligare lånetjänster OPR-Finance erbjuder är privatlån och flexkredit.

Uppläggningsavgift0 kr
Lånebelopp30 000 kr – 1 000 000 kr
MånadskostnadFast månadskostnad
Låneperiod6-24 månader
Företagslån utan säkerhetJa
Företagslån utan UCJa
Ansökan med BankIDJa
UtbetalningstidSamma dag

OPR-Företagslån Flex

Ytterligare finansieringslösning till företag är OPR Flex vilket är en typ av företagskredit/checkkredit eller som OPR kallar det: flexkredit.

Flexkrediten är för både små och stora företag och kan stiga upp till 200 000 kr och som minst 20 000 kr. Det går bra att använda valfri summa när som helst ditt företag behöver och du betalar endast för krediten när den nyttjas.

Att ta en checkkredit fungerar bra som t.ex buffert för oförutsedda händelser, eller om du behöver investera i något. 

En checkkredit är perfekt även på det sättet att du själv kan styra över din månadskostnad eftersom att du inte behöver använda pengarna om du inte vill. 

Olika företagsformer kan ta lån hos OPR

OPR ger lån till företag oavsett bolagsform och yrke.

OPR företagslån aktiebolag och handelsbolag/KB.

Oavsett vilken bolagsform du har så gör OPR alltid en kreditupplysning när du ansöker om lån. Kreditupplysningen görs via Creditsafe vilket inte påverkar varken på ditt eller företagets scoring eftersom att dessa upplysningar inte sparas.

Vill du ta ett lån till aktiebolag eller handelsbolag/KB finns oftast möjligheten till ett stort företagslån, förutsatt att företaget har ett bra kreditomdöme. Om låntagarens ekonomi inte är så stadig finns fortfarande potential till små företagslån.

OPR företagslån enskild firma

OPR gör ingen skillnad på enskilda firmor och juridiska personer (ex aktiebolag). Däremot görs alltid en kreditupplysning på både företaget och dig som privatperson eftersom att ekonomin är direkt anslutna till varandra. Återigen är det till din fördel att OPR tar kreditupplysning via annan aktör än UC.

Vad som kan komma att ske vid lån till eget företag är att lånebeloppet är något lägre, men om du har kapacitet nog så har du självklart rätt till högsta möjliga lånebelopp om 1 miljon kr. 

OPR företagslån nystartat företag

Företagslån utan omsättning kan vara svåra att få, alla långivare är inte redo att ta den risken det kan innebära.

OPR beviljar företagslån till nytt företag. OPR kan kräva två borgensmän.

Företagslån med betalningsanmärkning

Av förklarliga skäl är långivare mer försiktiga med att låna ut pengar till företag med betalningsanmärkningar. Osäkerheten att låntagaren kanske inte kommer att betala tillbaka sitt lån är stor och alla långivare är inte redo att ta den kampen.

OPR är dock redo att stötta dessa företag och ser framåt i tiden istället för att döma den sökande utefter tidigare händelser. Dom beviljar företagslån med betalningsanmärkning i största möjliga mån.

Säkerhet företagslån OPR

OPR erbjuder företagslån utan säkerhet däremot är det krav på personlig borgen upp till 200 000 kr, om du önskar att ta ett lån över 200 000 kr begär OPR två borgensmän. 

Att gå i borgen som privatperson för en låntagare tar denne på sig ansvaret för låntagarens alla skulder ifall företaget inte sköter sitt avtal och betalar tillbaka enligt överenskommelse.

Företagslån ränta 2021

OPR erbjuder sina kunder en effektiv ränta vilket betyder att alla låntagare får en fast avgift för lånet där alla kostnader som tillhör lånet är inräknade.

Prissättningen baseras alltså på lånebelopp och återbetalningstid. Du kan använda dig av OPRs lånekalkylator för information om vad månadskostnaden kommer att bli, samt vad du kommer att betala totalt för lånet.

Vem får ta företagslån hos OPR-Företagslån?

Precis som alla andra långivare har OPR har vissa grundkrav för företagslån:

 • Du ska vara minst 18 år
 • Ha ett svenskregistrerat företag
 • Kunna ange en personlig borgen till företagslånet
 • Godkänd ansökan

OPR-Företagslån lämnar ut företagslån till enskild firma, aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. 

Vanliga frågor om OPR-Företagslån

Vad kostar ett företagslån hos OPR-Företagslån?

OPR-Företagslån har räntefria företagslån med fast månadskostnad. Låneavgiften täcker alla kostnader och via OPR-Företagslån´s kalkylator kan du se hur mycket företagslånet kommer att kosta dig.

Du kan även betala tillbaka företagslånet i förtid, detta genom att kontakta OPR-Företagslån´s kredithandläggare för att få ett slutlösenbelopp.

Är ansökan om företagslån bindande?

Ja, vid slutförd och inskickad ansökan förbinder du dig till företagslånet om det blivit godkänt av OPR-Företagslån. Däremot kan du ångra lånet om du kontaktar deras kundtjänst innan klockan 16:00 samma dag som du fått lånet beviljat, helt kostnadsfritt.

Får jag ta ett företagslån trots betalningsanmärkning?

Ja, OPR-Företagslån ser framåt i tiden istället för att döma den sökande utefter tidigare händelser, därmed beviljar dom oftast företagslån med betalningsanmärkning.

Begär OPR-Företagslån säkerhet för företagslån?

Nej, däremot krävs en personlig borgen vid lån upp till 200 000 kr och två borgensmän för lån över 200 000 kr.

Kan jag ta företagslån utan kreditupplysning?

OPR-Företagslån tillämpar lån utan UC, däremot tas en kreditupplysning på företaget och borgensmannen. Detta påverkar inte ditt UC-Score.

Hur du ansöker om företagslån hos OPR

En låneansökan hos sker helt digital, därmed du slipper allt krångel med möten och pappersarbeten. Det är väldigt enkelt att skicka in ansökan om lån och du får pengar snabbt till ditt företagskonto.

 1. Fyll i ansökan om företagslån via hemsidan med uppgifter om ditt företag.
 2. Ange önskat lånebelopp och löptid.
 3. Sökande samt ansvariga personer och borgensmän godkänner och signerar med mobilt BankID.
 4. Låneansökan hanteras inom 15 minuter.
 5. Beviljas lånet betalas pengarna ut redan samma dag innan kl 16:00, annars nästkommande vardag.

Att ansöka om lån är kostnadsfritt, däremot binder du dig till lånet när du signerar med BankID.

OPR-Företagslån omdöme 2023

OPR-Företagslån är ett mycket uppskattat finansieringsinstitut iom deras sätt att saker från låntagarens sida och samarbetar med dom småföretagare som behöver lån, istället för att motarbeta dom som många andra långivare tyvärr gör. Givetvis finns det andra aktörer som erbjuder lån till småföretag, vilket alltså är ett företag med under 50 anställda. Exempel på dessa är Qred företagslån och Fakturino företagslån.

OPR-Företagslån kör med tydliga och rättvisa villkor. Faktum är att det främst är dom små företagen som driver samhället framåt vilket OPR-Företagslån har förstått för länge sedan. Ett stor plus är att företag som är nya på marknaden kan med stor sannolikhet få ett lån.

Dock tycker vi inte om att en ansökan är mer komplicerad än andra aktörers och dessutom är bindande då det kan kännas stressigt att behöva tänka över sitt beslut inom några timmar.

Fördelar med OPR-Företagslån

 • Ansökan hanteras samma dag
 • Lånet kan betalas av i förtid
 • Företagslån till nytt företag
 • Ingen ränta på företagslån

Nackdelar med OPR-Företagslån

 • Två borgensmän krävs över 200 000 kr
 • Ansökan är bindande

OPR-Företagslån kontakt

Telefon

08-501 006 60

Öppettider OPR-Företagslån kundtjänst

Måndag-fredag: 07:00-17:00

E-post

[email protected]

Adress

OPR- Finance AB, Kungsbroplan 1, 112 27 Stockholm

Övrig bolagsinformation

OPR-Företagslån Allabolag