Ponture Företagslån – Omdöme & Recension 2023

Ponture AB förmedlar företagstjänster som företagslån, leasing och factoring. Med över 30 års erfarenhet inom branschen vet dom vad en bra företagsfinansiering innebär.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Jämför ränta hos många olika långivare
 • Några av långivarna godkänner betalningsanmärkningar
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

Att ta ett företagslån kan många gånger kännas komplicerat, det är där Ponture kommer in i bilden. Med över 30 års erfarenhet inom branschen vet dom vad en bra företagsfinansiering innebär. Genom att jämföra företagslån via Ponture får du hjälp att hitta det mest förmånliga företagslånet för just dig och din verksamhet. 

Det finns en hel uppsjö av lån att välja mellan. Med Ponture kan du känna dig trygg och säker att du får ett av de bästa företagslånen vilket anpassas direkt efter dina önskemål.

Varför du ska jämföra företagslån via Ponture

Att ansöka om företagslån kan lätt framkalla en typ av stress hos den som vill låna pengar. Eftersom att det finns så många olika finansieringsföretag att välja mellan kan det bli svårt att sålla ut och välja det företagslånet som passar företaget bäst.

Utöver stressen att hitta en bra långivare eller annan typ av aktör finns det även andra faktorer att tänka på, som att jämföra räntan på företagslån, avbetalningstid, amorteringskostnader etc.

Ponture förmedlar både företagslån med låg ränta eller till och med företagslån utan ränta, amorteringsfria företagslån, snabba företagslån eller lån som kan återbetalas i förtid utan några extra kostnader och dom tar bara en kreditupplysning via UC.

Avgifter för ansökanNej
Lånebelopp100 000 kr – 10 miljoner kr
MånadskostnadIndividuell
Låneperiod3-60 månader
Företagslån utan säkerhetJa
Företagslån utan UCNej
Ansökan med BankIDJa
Företagslån trots betalningsanmärkningJa

Olika typer av företagslån

Via Ponture är chansen stor att du hittar det lånet som passar ditt företag bäst.

Ponture företagslån aktiebolag

Ponture samarbetar med långivare och kreditgivare som erbjuder lån till aktiebolag.

Små och medelstora företag rekommenderas att ta ett mikrolån, vilket handlar om 10 000 kr upp till 500 000 kr där räntan ligger på 6% och amorteringen kan pågå upp till 3 år månader.

Ett aktiebolag med god kreditvärdighet har ofta större möjlighet till att ta ett stort företagslån än vad en egenföretagare har. Vissa av Pontures samarbetspartners erbjuder upp till 10 miljoner kr i lån till företag.

Ponture företagslån enskild firma

Via Ponture kan du hitta företagslån till enskilda firmor. 

I allmänhet får en enskild firma ta små företagslån eftersom att bolagets soliditet kan vara något svajig samt att det sällan finns allt för stora tillgångar att använda som säkerhet.

Som enskild näringsidkare är företagets ekonomi direkt ansluten till din privatekonomi, därför baseras kreditvärdigheten även på dig som privatperson.

Ponture företagslån nystartat företag

Om du precis har startat företag kan du givetvis att skicka in en ansökan, dock godkänner inte alla långivare lån till nystartat företag och detta är inget Ponture kan påverka.

Om du blir beviljad ett företagslån till ny verksamhet kan lånebeloppet även här bli lägre samt att villkoren kan bli sämre, detta varierar mellan dom olika långivarna.

Säkerhet företagslån

Ponture förmedlar företagslån och ansvarar alltså inte för vad långivaren har för krav på låntagaren, däremot finns det olika alternativ beroende på vilken långivare du väljer.

Företagslån utan säkerhet

Att ta ett företagslån med säkerhet innebär att du pantsätter en eller flera av företagets tillgångar, detta kan vara t.ex lagervärde eller en fastighet.

Du kan ta företagslån utan säkerhet via Ponture, men då är det vanligt att långivaren istället kräver någon slags borgen för lånet.

Företagslån utan personlig borgen

Ett företagslån med personlig borgen betyder att en eller flera personer skriver sig ansvarig för återbetalning av lån, om låntagaren inte betalar enligt avtalet med banken. En personlig borgen kallas för borgensman.

Du kan ta lån hos Ponture utan personlig borgen, men då får du räkna med att du inte kan låna en speciellt hög summa och att räntan blir något högre.

Vanliga frågor och svar om företagslån Ponture

Ponture FAQ
Vem får ta företagslån hos Ponture?

Dom generella grundkraven för att få ta ett företagslån är att låntagaren måste vara minst 18 år med ett svenskregistrerat och verksamt företag som innehar ett svenskt bankkonto.
Eftersom att Ponture själva inte tillhandahåller lån finns inga direkta villkor om själva lånet, bankerna sätter egna krav på företagslån hos just dom.

Hur mycket kan jag låna hos Ponture?

Spannet på lånebeloppet är stort, du kan ansöka om lån hos Ponture från 100 000 kr ända upp till 10 000 000 kr.

Vilka banker samarbetar Ponture med?

Det finns ett samarbete med över 20 långivare och kreditgivare, exempel på dessa är:
*Approva
*Capcito
*Fedelta
*OPR-Företagslån
*Froda

Är Ponture företagslån pålitliga?

Med tanke på vilka aktörer som Ponture arbetar med så kan vi inte säga annat en ja.
Vi får ett väldigt seriöst intryck av hur dom beskriver sina tjänster och tankesätt kring finansieringslösningar till företag.

Erbjuder Ponture fler tjänster inom företagsfinansiering?

Ja, dom tillhandahåller både företagslån, leasing och factoring.

Ansökningsprocess Ponture

Hos Ponture krävs bara en enda ansökan om lån för att få erbjudande av flera olika banker. Deras tjänst är digital och supersnabb samt väldigt enkel att använda.

För att lämna in en ansökan till Ponture behöver du följa några enkla steg:

 1. Skicka in ansökan om företagslån via hemsidan där du fyller i önskat lånebelopp och löptid samt uppgifter om dig och ditt företag. 
 2. Ponture gör sedan en sammanställning av lån från olika finansieringsinstitut och långivare.
 3. Det tar omkring 24-48 timmar från det att du har skickat in ansökan till det att du blir kontaktad av Ponture eller deras samarbetspartners med ett eller flera låneerbjudanden.
 4. Ta din tid och välj sedan det mest tilltalande lånet.
 5. Godkänn företagslånet med BankID. Klart!

Du använder dig av Pontures jämförelsetjänst helt kostnadsfritt och utan någon typ av förbindelse. Det tillkommer aldrig några dolda avgifter.

Omdöme överlag

Med Pontures långa erfarenhet inom området finns det ingen anledning att känna oro, dom erbjuder expertis-hjälp vilket blir en extra garanti på att det är ett seriöst och engagerat företag.

Det finns flertalet sätt att kontakta Ponture på. Dock anger dom på sin hemsida att dom har öppet dygnet runt, vilket egentligen inte riktigt stämmer då det går att finna andra uppgifter om öppettider, detta under endast vardagar. Det finns även en chattfunktion men denna hanteras av en robot under kvällar och helger, dock finns en fördel med denna vilken är att du får återkoppling från Ponture nästkommande vardag.

Ponture har ett flerspråkigt team vilket absolut är fördelaktigt för den som inte kan så bra svenska. Språken dom talar utöver svenska är spanska, arabiska, persiska, engelska och franska.

Ponture skriver att en standard låneansökan tar mellan 10-14 dagar hos deras samarbetspartners vilket är lång tid jämfört med andra låneförmedlare. Dock återkopplar Ponture till sina kunder inom ett dygn fr.om det att ansökan är inskickad.

Du kan logga in på mina sidor hos Ponture där du finner allt du behöver veta om din ansökan samt övrig information.

Fördelar med Ponture företagslån

 • Okomplicerad ansökan
 • Tjänsten är gratis och obindande
 • Accepterar lån till nytt företag
 • Flerspråkig kundtjänst

Nackdelar med Ponture företagslån

 • Kreditupplysning hos UC
 • Hög ränta, upp till 20%

Ponture kontakt

Telefon

010-129 29 20

Ponture kundtjänst öppettider

Vardagar 09:00-17:00

E-post

[email protected]

Adress

Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57 C, 113 56 Stockholm

Chatt

Chatten finner du längst ner till höger på Pontures hemsida

Övrig bolagsinformation

Ponture Allabolag

Grundare och VD för Ponture AB: Hamed Ordibehesht.