Qapitala Företagslån – Omdöme & Recension 2023

Qapitala AB är en flexibel långivare som erbjuder checkkrediter till aktiebolag. Hos Qapitala får du all hjälp du behöver när det kommer till finansiering av ditt företag.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Qapitala är ett svenskt registrerat aktiebolag
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

Qapitala AB är ett relativt nystartat företag. Dom har funnits inom kreditgivarbranschen sedan 2019 men har trots det en hel del erfarenhet bakom sig. Qapitalas team har erfarenheter från entreprenörer, utvecklare och kreditgivare och strävar efter att ge kunden det den behöver för att lyckas med sin verksamhet.

Qapitala har alltså satsat på digital checkkredit (även kallat kontokredit) och dom insisterar på att det är till företagarnas fördel att ta en kontokredit istället för ett företagslån då dom menar på att det är en mer gynnsamt investering då du enbart behöver betala för krediten när du använder pengarna.

Både lång- och kortsiktigt så är detta ett lönsamt alternativ då du inte riskerar att gå över din betalningsförmåga iom att det är du som bestämmer över uttagen.

StartavgiftNej
SäkerhetPersonlig borgen
Lånebelopp50 000 kr – 1 000 000 kr
Låneperiod1-24 månader
Ränta0,75% – 2%
Företagslån utan UCNej
Ansökan med BankIDJa
UtbetalningstidInom 24 timmar
Vad är en checkkredit och varför förespråkar Qapitala det?

En checkkredit fungerar precis som den buffert. Som företagare är det minst sagt lönsamt att ha reserverade pengar för oförutsedda utgifter, långdragna projekt eller om du har en säsongsanpassad verksamhet etc.

Qapitalas ledning och anställda har tidigare erfarenheter av bl.a entreprenörskap och kreditgivning och är därför medvetna om vad som behövs när det kommer till oregelbundna utgifter i ett företag. Qapitala rekommenderar därför att ta en checkkredit för att du inte ska betala mer än nödvändigt.

Varför ska jag använda en checkkredit?

Exempel: Om ditt företag utför ett arbete åt en kund som sedan betalar fakturan när uppgiften är slutförd är det förmånligt att kunna ha ett konto som ditt företag kan ta pengar av för att täcka upp kostnader i väntan på betalning från kunden.

En checkkredit kan med andra ord användas som en “backup” om det blir ett glapp mellan företagets inkomster.

I fall som det ovan går det givetvis att ta ett företagslån, men en checkkredit hos Qapitala är ett smidigt alternativ då du inte behöver använda alla pengar. Dessutom betalar du bara när du utnyttjar krediten medan en återbetalning på företagslån sker månadsvis, vare sig du använder pengarna eller inte.

På en checkkredit kan du plocka ut pengar hur du vill, när du vill.

Vad kostar en checkkredit hos Qapitala?

Qapitalas checkkredit kan gå upp till 1 000 000 kr men du betalar bara för det beloppet du använder, och det tillkommer inga andra avgifter även om du du väljer att inte använda krediten överhuvudtaget.

Qapitala använder sig av ett så kallat kreditutrymme, det fungerar som ett slags tak för hur mycket pengar du kan använda. Vad som sätter ditt tak är helt enkelt företagets kreditvärdighet. Som minst kan du bli beviljad 50.000 kr i kredit.

Räntan på checkkredit hos Qapitala ser olika ut beroende på kredittagarens soliditet, men den varierar mellan 0,75% till 2%. Checkkreditens ränta betalas endast när du använder pengarna, oavsett hur långt uppehåll du gör.

Qapitala erbjuder digitala checkkrediter vilket innebär att du enbart behöver göra en ansökan till skillnad mot företagslån där du måste göra en ny varje gång du behöver finansiering.

Tas en kreditupplysning vid ansökan av checkkredit?

Ja, Qapitala tar en kreditupplysning med UC på både företaget och borgensmannen.

Hur återbetalas checkkrediten?

Checkkrediten återbetalas månadsvis, men kom ihåg att det enbart görs när du har använt dig av pengarna. Om du har kvar outnyttjad checkkredit efter 2 år kan du förlänga avtalet med ytterligare 2 år.

Kräver Qapitala någon säkerhet för checkkrediten?

Ja, för att få teckna en checkkredit för företag hos Qapitala måste du gå in med en personlig borgen, detta för att minska Qapitalas risktagande och dom kan därmed ge en bättre kredit.

Erbjuder Qapitala checkkredit till enskild firma?

Inte i dagsläget men dom hoppas på att kunna leverera det i framtiden. Qapitala har en väntelista där du kan skriva upp dig för att få information om när dom lanserar det.

Hur ansöker jag om checkkredit hos Qapitala?

Om du vill skaffa checkkredit hos Qapitala verifierar du dig med BankID, därefter görs en kreditbedömning på max 3 minuter och du får svar kort därefter på beräknad checkkredit.

Kontokredit för oförutsedda utgifter

Exempel: Om ditt företag utför ett arbete åt en kund som sedan betalar fakturan när uppgiften är slutförd är det förmånligt att kunna ha ett konto som ditt företag kan ta pengar av för att täcka upp kostnader i väntan på betalning från kunden.

En checkkredit kan med andra ord användas som en “backup” om det blir ett glapp mellan företagets inkomster.

I fall som det ovan går det givetvis att ta ett företagslån, men en checkkredit hos Qapitala är ett smidigt alternativ då du inte behöver använda alla pengar. Dessutom betalar du bara när du utnyttjar krediten medan en återbetalning på företagslån sker månadsvis, vare sig du använder pengarna eller inte.

På en checkkredit kan du plocka ut pengar hur du vill, när du vill, även kallat kreditutrymme.

Skillnaden på en checkkredit och att sälja fakturor

En checkkredit innebär att du slipper allt administrationsarbete du får pengarna direkt in på ditt företagskonto och kan sedan använda dig av dom när du behöver och du kan själv ha koll på ditt kreditutrymme.

Om du istället säljer fakturor måste du kontakta banken varje gång du du inväntar betalning från kunder och behöver ekonomisk hjälp.

Krav för att få ta företagslån hos Qapitala

Qapitala har liksom alla kreditgivare grundkrav för att få låna pengar hos dom.

 • Svenskregistrerat företag.
 • Du måste vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige.
 • Företaget ska inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Giltigt BankID.
 • Kräver personlig borgen.
 • Borgensman måste vara svensk medborgare.

Qapitala erbjuder inte kontokredit till enskild firma, Qapitala har en väntelista där du kan skriva upp dig för att få information om när dom lanserar det.

Alla andra bolagsformer beviljas lån, och du kan även låna till nystartat företag.

Qapitalas utbetalning

Qaptiala lämnar ut snabba företagslån, en ansökan om kontokredit går på knappa 3 minuter och redan inom 24 timmar har du pengarna på ditt företagskonto, oavsett om det är vardag eller helgdag.

Qapitala företagslån villkor

Villkoren för checkkredit varierar något mellan olika kredittagare. Genom att logga in på mina sidor hos Qapitala kan du se ditt individuella kreditavtal och villkoren för det.

Qapitalas allmänna villkor finns tillgängliga för alla.

Hos Qapitala är det du som styr pengarna. Du sätter själv gränsen för hur mycket du vill använda samt under hur lång period. Utöver den summa pengar du använder samt ränta så finns det inga dolda avgifter.

En ansökan hos Qapitala är gratis och du åtar dig ingenting förrän du tackar ja till checkkrediten som du blir erbjuden.

Qapitala företagslån omdömen 2023

Den uppfattningen vi får av Qapitala är att det är ett seriöst och pålitligt företag som är tydliga med vad dom kräver av sina kredittagare och vad dessa kan kräva av Qapitala.

All information du behöver finns att läsa på deras hemsida utan några finstilta texter. Allt Qapitala står för framgår klart och tydligt.

Sajter som jämför checkkrediter rekommenderar, liksom oss, att använda sig av Qapitala som kreditgivare. Det genomsnittliga betyget om Qapitala är 4/5.

Fördelar Qapitala företagslån

 • Gratis ansökan
 • Du betalar bara för använd kredit
 • Digital plattform
 • Snabba checkkrediter

Nackdelar Qapitala företagslån

 • Krediterar endast aktiebolag
 • Kräver borgen

Qapitala kontakt

Telefon

Telefonnummer: 010-330 06 80

Öppettider Qapitala kundtjänst

Vardagar: 08:00-17:00

E-post

[email protected]

Adress

Malmskillnadsgatan 32, 111 51 Stockholm

Övriga bolagsuppgifter

Qapitala Allabolag

Qapitala LinkedIn

Organisationsnummer: 559196-8473

Qapitala är registrerade hos Finansinspektionen