Qred Företagslån – Omdöme & Recension 2023

Qred AB erbjuder finansieringslösningar till företag. Deras största satsning är att hjälpa småföretagare att få en större chans att lyckas ute på marknaden.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån utan UC
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Betalningsanmärkning utesluter inte lån
 • Qred är ett svenskt registrerat aktiebolag
 • Säkerhet utöver personlig borgen krävs inte

Qred Holding AB grundades 2015 och har idag omkring 30 000 låntagare. I den brittiska affärstidningen Financial Times utnämns Qred till det snabbast växande företaget i Europa 2020. Hittills finns Qred i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Brasilien och Belgien.

Att ta företagslån hos Qred företag innebär att du får en fast månadskostnad vilken baseras på summan du lånar, återbetalningstid samt ditt företags Qred-score. Qred använder sig alltså av ett eget kreditupplysningssystem, därmed tas ett företagslån utan UC och kreditvärdigheten påverkas därför inte hos Upplysningscentralen.

Qred har gjort det enkelt för sina företagskunder genom att ha digitaliserat all typ av hantering kring företagslån, iom detta får kunderna ta företagslån med BankID istället för att behöva ta av värdefull tid till att syssla med pappersarbeten, möten m.m som annars tillkommer när du behöver ett företagslån.

mina sidor Qred kan du logga in och se allt om ditt lån som t.ex återstående lånebelopp och återbetalningstid. Detta ger dig en tydlig översikt om ditt lån.

Uppläggningsavgift0 kr
MånadskostnadIndividuell, räntefritt
Lånebelopp10 000 kr – 2 miljoner kr
Låneperiod1-18 månader
Betalningsanmärkning okJa
Utan UCJa
Ansökan med BankIDJa
UtbetalningstidInom 24 timmar

Vanliga frågor och svar om företagslån hos Qred

Qred FAQ
Vem får ta företagslån hos Qred?

För att få ta ett företagslån måste den sökande vara minst 18 år, ha ett svenskregistrerat, aktivt bolag och en godkänd ansökan.

Godkänns företagslån utan säkerhet?

Ja, men du måste ha en personlig borgen.

Hur mycket kan jag låna hos Qred?

Lånebeloppet för företagslån varierar beroende på företagets kreditvärdighet. Du kan låna som lägst 10 000 och som mest 2 000 000 miljoner.

Om du vill låna pengar hos Qred sker en utbetalning samma dag.

Vad kostar ett företagslån hos Qred?

Avgiften för ett företagslån hos Qred är individuell. Har ditt företag en hög kreditvärdighet stärker det chanserna till ett högre lån då Qred inte behöver ta en lika stor risk som dom gör för ett företag med sämre kreditvärdighet. 

Qreds ränta på företagslån är inte specifik. Du får en fast månadskostnad, inga dolda kostnader tillkommer. De har ingen bindningstid, dom tar heller ingen startavgift. 

När ska jag betala tillbaka lånet?

När du ska ansöka om ett företagslån hos Qred får du välja återbetalningstid på 6, 12 eller 18 månader.

Får jag ta ett företagslån hos Qred trots betalningsanmärkning?

Ja, däremot får du inte ha några skulder hos kronofogden

Ansöka om ett företagslån hos Qred

Att skicka in en ansökan om lån från Qred går snabbt och är väldigt enkelt. Allt sker digitalt och du godkänner lånet med mobilt BankID. 

 1. Fyll i ansökan med lånebelopp, företagets organisationsnummer, e-post och telefonnummer. 
 2. Du får snabbt svar på dina ansökan, redan inom en timme.
 3. Efter att du fått låneofferten kan du tänka igenom ditt val i lugn och ro.
 4. Väljer du att tacka ja till erbjudandet godkänner du med BankID.
 5. Dina pengar betalas ut till företagskontot.

Ansökan är kostnadsfri och obindande.

Företagslån Qred jämfört med andra alternativ

Qred tillhör gruppen med långivare som erbjuder enbart digitala företagslån. Detta är mycket fördelaktigt för dig som företagskund då allt finns samlat på samma ställe och det behövs ingen direkt fysisk kontakt med långivaren då allt sker via nätet.

Ett stort plus med Qred är att dom ger ut oerhört snabba företagslån. Ansök om företagslån med BankID, ansökan är kostnadsfri och besvaras inom en timme. Om du väljer att acceptera låneerbjudandet får du en utbetalning redan samma dygn.

Det finns otaliga sajter som jämför företagslån där det även finns en hel del recensioner om bl.a Qred, samt en hel del diskussionsforum. Sök t.ex Qred flashback så kommer du hitta en mycket information. Notera dock att allt som skrivs på flashback inte alltid är sanningsenligt.

En ansökan om företagslån via Qred görs utan UC, vilket är till din fördel då kreditvärdigheten inte påverkas eftersom att kreditupplysningar med alternativ aktör inte sparas.

Qred preferensaktier

Som bolag kan du investera i småföretagarnas lån, vilket kallas “peer-to-peer”, problemet där är att du kan hamna i kläm om företaget du har lånat ut pengar till får problem med ekonomin.

Via Qred investera kan du istället placera dina pengar hos Qred, vilket gör att du skyddas mot kreditrisken då Qred hjälper dig att göra en kreditbedömning av företaget. 

Detta kallas att du är en preferensaktieägare i Qred och får därmed ta del i avkastningen från all utlåning Qred gör.

Qred factoring

Qred erbjuder även factoring, vilket i andra termer betyder fakturaköp eller fakturabelåning. Detta alternativ används oftast om man som företagare inte har råd att ligga ute med pengar i väntan på betalning från kund.

Att göra ett fakturaköp via Qred innebär att du som företagare överlåter fakturan till Qred, vilka sedan betalar ut kostnaden för fakturan direkt till ditt företagskonto inom 24. Detta sker utan regress, förutsatt att din kund är kreditvärdig.

Om din kund inte är kreditvärdig för fakturans belopp finns fortfarande chansen att finansiera fakturan – mot regress. Qred hjälper då till att driva in skulden.

Qred företagslån villkor

Qred Villkor

Villkoren hos Qred är enkla. Det är ett räntefritt företagslån och det finns inga dolda avgifter.

På Qreds hemsida hittar du dom allmänna villkoren. Du kan även göra en gratis ansökan där du får information om villkoren för just ditt företagslån. Ansökan är inte bindande.

Qred företagslån slutgiltigt omdöme

Qred är ett omskrivet kreditmarknadsföretag som blir allt mer populärt bland företagare och mer och mer uppmärksammat på finansieringsmarknaden. 

Dom flesta omdömen om Qred är bra, dom får beröm för sin snabba återkoppling och deras okomplicerade digitala tjänster.

Qreds trustpilot betyg är hela 4,8/5 stjärnor. Antal röster är 288 stycken varav knappt 3% röstar att det är ett mindre bra företag, 89% röstar utmärkt!

Enligt oss är Qred ett bra företagslån som vi absolut tipsar om. Dels för all positiv kritik som går att läsa på oberoende webbplatser men också för deras breda kunskap om finansieringslösningar för företag.

Qred företagslån tillhandahåller även personlig kundsupport vilket underlättar för dig som låntagare när du behöver hjälp med ett återkommande ärende etc.

Qred kontakt

Telefon

020-150 333

Öppettider Qred kundtjänst

Vardagar mellan 07:00-17:30

E-post

[email protected]

Adress

Tulegatan 15, 113 53 Stockholm

Chatt

Samma öppettider som telefon

Övrig företagsinformation Qred företagslån AB

Qred AB allabolag