Toborrow Företagslån – Omdöme & Recension 2021

Toborrow sysslar med låneförmedling av företagslån och jämför företagslån hos cirka 5000 alternativa långivare. Här finner du all relevant information om företaget och dess tjänster.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Jämför ränta hos många olika långivare

År 2014 grundande techprofilen Andreas Torstensson, Lyndon Dodd och Sofie Lundström Toborrow AB. Dom första 5-6 åren gick företaget trögt och många av låntagarna gick i konkurs vilket resulterade i att Toborrows omsättning påverkades något enormt. Plötsligt tog företagets karriär en helomvändning och är numera den största låneförmedlaren i Sverige, sett till användare.

Pga företagets tuffa och långdragna strid valde Toborrows VD Sofia Lundström samt Toborrows marknadschef Lina Arnesson att stiga av år 2020.

Idag samarbetar Toborrow med över 5000 långivare, banker och kreditgivare vilka erbjuder olika typer av företagslån. Toborrows största uppgift är att hitta det bästa företagslånet för just dig och ditt företag.

Det är viktigt att du jämför ränta på företagslån då den har väldigt stor inverkan på ditt lån och som tur är finns Toborrow och gör detta åt dig. En rimlig ränta på företagslån är cirka 4-5%. Det finns företagslån med låg ränta vilken är knappt 1%, en hög ränta ligger på uppåt 12% eller högre.

All typ av arbete som Toborrow gör sker digitalt, likaså gör du din ansökan via deras hemsida vilket underlättar en hel för dig som kund då du får all information kring alla låneerbjudanden samlat på ett och samma ställe. Genom att logga in på Toborrow hittar du alla uppgifter du behöver. Inloggning sker med BankID vilket är ett tryggt alternativ då det minimaliserar risken för att någon annan skulle kunna komma åt ditt konto.

Toborrow är dessutom är registrerad som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC. Om du i ansökan även anger att personlig borgen kan det även behöva tas en personupplysning från UC. Den stora fördelen med att Toborrow bara tar en enda UC är att din och firmans kreditvärdighet inte påverkas.

Toborrow jämför företagslån

Dom flesta bolagen behöver ta ett eller flera företagslån under tiden som företaget är aktivt, detta av olika anledningar. Främst handlar det om att företaget behöver större möjlighet att kunna expandera, har behov av att investera i fler tillgångar etc. 

Toborrow hjälper dig att hitta rätt företagslån utan att du ska behöva lägga ner någon energi på det och kan ändå vara säker på att få ett lån utformat efter ditt företags behov och med en rimlig ränta på företagslån.

Toborrow biträder flera olika bolagsformer i letandet efter det bästa företagslånet 2021.

Går det att ta företagslån utan säkerhet?

I princip alla olika långivare kräver någon typ av säkerhet eller borgen.

Hos Toborrow gäller olika krav för företagslån beroende på bolagsform.

Säkerhet företagslån aktiebolag + säkerhet företagslån kommanditbolag

 • Personlig borgen – Högt uppsatt person inom företaget som istället blir skuldsatt om firman av någon anledning inte kan betala av företagslånet.
 • Företagshypotek – Pantsättning av en eller flera av företagets resurser.
 • Moderbolagsborgen – Om låntagaren är ett dotterbolag kan moderbolaget gå in som säkerhet.
 • Pant i fastigheter –Fastighetsägande företag kan upplåta panträtt i sin fastighet som säkerhet.

Säkerhet företagslån enskild firma + säkerhet företagslån handelsbolag

 • Personlig borgen – Högt uppsatt person inom företaget som istället blir skuldsatt om firman av någon anledning inte kan betala av företagslånet.
 • Företagshypotek – Pantsättning av någon eller flera av företagets resurser.
 • Pant i fastigheter –Fastighetsägande företag kan upplåta panträtt i sin fastighet som säkerhet.

Toborrow omdöme 2021

Vår uppfattning om Toborrow är att det är ett seriöst företag med ett smart sätt att jämföra företagslån så snabbt och smidigt som möjligt.

All användning av Toborrows tjänster är kostnadsfria och förbinder dig inte till någonting. Alla låneerbjudanden är valfria och du kan tacka nej till så många erbjudanden du vill utan att det tillkommer några dolda avgifter.

Toborrows kundtjänstmedarbetare är skickliga och trevliga. Återkoppling via mejl sker vanligtvis inom ett dygn och chatten besvaras inom några minuter.

Recensioner om Toborrow på bl.a Trustpilot är bra och kunderna beskriver företaget som lyhört och effektiva. Diskussioner om Toborrow på flashback handlar främst om att som privatperson låna ut pengar till Toborrow då dom är ett peer-2-peer bolag likt Lendify.

Vi rekommenderar Toborrow till dig som söker efter ett säkert företagslån med bra ränta samt vill öka chansen till att få just det lånebelopp du önskar.

Fördelar med Toborrow

 • Du gör endast en ansökan som går på 2 minuter
 • Jämför företagslån hos 5000 långivare
 • Får låneerbjudanden inom 48 timmar
 • Ansökan är inte bindande och helt kostnadsfri
 • Endast en UC
 • Lånebelopp upp till 20 miljoner kr

Nackdelar med Toborrow

 • Kräver omsättning på minst 1 000 000 kr
 • Behövs minst ett bokslut
 • Godkänner inte lån vid betalningsanmärkningar
 • Utbetalningstiden kan vara lång

Toborrow kontakt

Telefon

08-520 017 30

Öppettider Toborrow kundtjänst

Måndag-fredag: 09:00-17:00

Mejl

[email protected]

Chatt

Samma öppettider som telefon

Adress

Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm