Toborrow Företagslån – Omdöme & Recension 2023

Toborrow sysslar med låneförmedling av företagslån och jämför företagslån hos cirka 5000 alternativa långivare. Här finner du all relevant information om företaget och dess tjänster.

Fördelar
 • Erbjuder företagslån till aktiebolag
 • Erbjuder lån till dig med enskild firma
 • Jämför ränta hos många olika långivare

År 2014 grundande techprofilen Andreas Torstensson, Lyndon Dodd och Sofie Lundström Toborrow AB. Dom första 5-6 åren gick företaget trögt och många av låntagarna gick i konkurs vilket resulterade i att Toborrows omsättning påverkades något enormt. Plötsligt tog företagets karriär en helomvändning och är numera den största låneförmedlaren i Sverige, sett till användare.

Pga företagets tuffa och långdragna strid valde Toborrows VD Sofia Lundström samt Toborrows marknadschef Lina Arnesson att stiga av år 2020.

Toborrow biträder flera olika bolagsformer i letandet efter det bästa företagslånet 2021 anpassat efter dig och företagets behov. I dagsläget är Toborrow Sveriges största låneförmedlare sett till deras samarbete med över 5000 långivare, kreditgivare och banker.

Toborrow företagslån utan säkerhet

I princip alla olika långivare kräver någon typ av säkerhet eller borgen, men kan man då ta ett företagslån utan säkerhet hos Toborrow? Jo, till viss del. Hos Toborrow gäller olika krav för företagslån beroende på bolagsform vilka vi skriver om nedan.

Säkerhet företagslån aktiebolag + säkerhet företagslån kommanditbolag

 • Personlig borgen – Högt uppsatt person inom företaget som istället blir skuldsatt om firman av någon anledning inte kan betala av företagslånet.
 • Företagshypotek – Pantsättning av en eller flera av företagets resurser.
 • Moderbolagsborgen – Om låntagaren är ett dotterbolag kan moderbolaget gå in som säkerhet.
 • Pant i fastigheter –Fastighetsägande företag kan upplåta panträtt i sin fastighet som säkerhet.

Säkerhet företagslån enskild firma + säkerhet företagslån handelsbolag

 • Personlig borgen – Högt uppsatt person inom företaget som istället blir skuldsatt om firman av någon anledning inte kan betala av företagslånet.
 • Företagshypotek – Pantsättning av någon eller flera av företagets resurser.
 • Pant i fastigheter –Fastighetsägande företag kan upplåta panträtt i sin fastighet som säkerhet.

Peer-to-peer och crowdfunding lån

Förutom att låna pengar via Toborrow kan privatpersoner även investera i företagslån genom ett så kallat peer-to-peer-system (förkortas P2P).

Vad är peer-2-peer-lån och hur fungerar det?

Ett P2P-lån fungerar som så att du kan låna ut privata pengar till företag. Är det istället du som är i behov av ett företagslån kan du ta det via P2P.

Man kan säga att det på sätt och vis är som en auktion där den långivaren som erhåller den lägsta räntan på företagslån ror hem vinsten.

Vad är skillnaden mellan crowdfunding och P2P?

Den väsentliga skillnaden mellan dessa typer av lån är att du inte överlåter något kapital, istället så betalar du ränta på pengarna du lånar.

Hur gör jag för att låna pengar av privatperson i Sverige?

Om du som företagare vill ta ett företagslån kan du annonsera ut det på en peer-2-peer site där privatpersoner i sin tur kan låna ut pengar till företag.

Du kan också ansöka om företagslån via peer-to-peer hos dom långivare som erbjuder P2P företagslån i Sverige. Dessa företag sköter sedan allt kring annonsering om lån till företag.

Vanliga frågor och svar om Toborrow företagslån

Hur mycket får jag låna?

Du kan ansöka om lån mellan 30 000 kr upp till 20 miljoner kr.

Vad kostar ett företagslån hos Toborrow?

Vad du får för månadsavgift på ditt företagslån beror helt på kreditvärdighet, lånebelopp, löptid, ränta samt om långivaren du väljer har ytterligare avgifter.

Hur lång tid tar det innan jag får pengarna?

Ansökan besvaras inom 48 timmar, däremot går det inte att säga exakt när pengarna kommer in på företagskontot då det beror helt på hur lång återbetalningstid vald långivare har.

Kan jag ta ett företagslån trots betalningsanmärkning?

Ja, Toborrow samarbetar med långivare som erbjuder företagslån med betalningsanmärkning. Dock kan en låneförmedlare som Toborrow inte bestämma från vilken långivare du kan ta ett lån med anmärkning. Varje långivare har individuella villkor.

När måste jag betala tillbaka pengarna för lånet?

Du kan välja allt mellan 3-60 månader.

Vem får ta företagslån hos Toborrow?

Grundkraven för företagslån

 • Du måste vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige
 • Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige
 • Inneha giltigt BankiD
 • Godkänd kreditupplysning

Toborrow hjälper dig att jämför företagslån

Dom flesta bolagen behöver av olika anledningar ta ett eller flera företagslån under tiden som företaget är aktivt. Främst handlar det om att företaget behöver större möjlighet att kunna expandera, har behov av att investera i fler tillgångar etc. 

Toborrow hjälper dig att hitta rätt företagslån utan att du ska behöva lägga ner någon energi på det och kan ändå vara säker på att få ett lån utformat efter ditt företags behov och med en rimlig ränta på företagslån.

Det är viktigt att du jämför ränta på företagslån då den har väldigt stor inverkan på ditt lån och som tur är finns Toborrow företagslån och gör detta åt dig. En rimlig ränta på företagslån är cirka 4-5%. Det finns företagslån med låg ränta vilken är knappt 1%, en hög ränta ligger på uppåt 15% eller högre.

Ansöka om Toborrow företagslån

All typ av arbete som Toborrow gör sker digitalt, likaså kan du skicka in en ansökan via deras hemsida vilket underlättar en hel för dig som kund då du får all information kring alla låneerbjudanden samlat på ett och samma ställe.

Hos Toborrow är ansökan snabb och enkel och går på knappa 2 minuter.

Många är registrerade på plattformen, hos Toborrow och om du själv använder dig av den och Toborrow företagslån logga in hittar du alla uppgifter du behöver. Inloggning sker med BankID vilket är ett tryggt alternativ då det minimaliserar risken för att någon annan skulle kunna komma åt ditt konto.

Toborrow är dessutom registrerad som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC, därmed påverkas inte din och firmans kreditvärdighet. Om du i ansökan anger att personlig borgen kan det behöva tas en personupplysning från UC.

Toborrow företagslån omdöme 2023

Toborrow omdöme

Vår uppfattning om Toborrow är att det är ett seriöst företag med ett smart sätt att jämföra företagslån så snabbt och smidigt som möjligt.

All användning av Toborrows tjänster är kostnadsfria och förbinder dig inte till någonting. Alla låneerbjudanden är valfria och du kan tacka nej till så många erbjudanden du vill utan att det tillkommer några dolda avgifter.

Toborrows kundtjänstmedarbetare är skickliga och trevliga. Återkoppling via mejl sker vanligtvis inom ett dygn och chatten besvaras inom några minuter.

Recensioner om Toborrow på bl.a Trustpilot är bra och kunderna beskriver företaget som lyhört och effektiva. Diskussioner om Toborrow på flashback handlar främst Toborrows p2p-system. 

Vi rekommenderar Toborrow till dig som söker efter ett säkert företagslån med bra ränta samt vill öka chansen till att få just det lånebelopp du önskar.

Fördelar med Toborrow företagslån

 • Du gör endast en ansökan som går på 2 minuter
 • Jämför företagslån hos 5000 långivare
 • Får låneerbjudanden inom 48 timmar
 • Ansökan är inte bindande och helt kostnadsfri
 • Endast en kreditupplysning på företaget
 • Lånebelopp upp till 20 miljoner kr

Nackdelar med Toborrow företagslån

 • Kräver omsättning på minst 1 000 000 kr
 • Behövs minst ett bokslut
 • Godkänner inte lån vid betalningsanmärkningar
 • Utbetalningstiden kan vara lång

Toborrow kontakt

Telefon

08-520 017 30

Öppettider Toborrow kundtjänst

Måndag-fredag: 09:00-17:00

Mejl

[email protected]

Chatt

Samma öppettider som telefon

Adress

Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm

Övrig information

Toborrow företagslån Allabolag